RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

На популярний серед туристів острів обрушився потужний торнадо - є жертви: відео

На популярний туристичний італійський острів Пантеллерія обрушився потужний торнадо, який став причиною загибелі двох людей, ще дев'ять осіб було травмовано, четверо з них - у важкому стані. Минулого літа країна страждала від високих температур і лісових пожеж.

Про це повідомляє ANSA.

Вихор зривав дахи будинків і перевертав автомобілі. Один із загиблих - пожежний. Він, як і другий загиблий, 86-річний чоловік, їхав в авто, які перевернув вітер.


Один з рятувальників назвав те, що накоїв буревій, "апокаліптичною сценою". Вихор прийшов з моря і за кілька секунд охопив будинки і автомобілі, які їхали по периметру острова.

"Я відчув дуже сильний дощ і вітер, щось дійсно аномальне для нашого острова. Все сталося в одну мить. Через сильний дощ це було схоже на торнадо, що йде з моря, ми не могли вибратися з дому, вітер був дуже сильним. В якийсь момент світло теж згасло", - розповів один з місцевих жителів.

Зараз погодні умови на острові поліпшуються. Організовано рятувальні операції і рейди з пошуку зниклих безвісти. На острові оголошено жалобу. Збитки, завдані стихією, встановлюються.

Як повідомляв "Апостроф", раніше потужний торнадо пронісся Німеччиною. В результаті негоди одна людина загинула, ще одна зникла безвісти.