RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Треба зупинити зло, яке загрожує Європі: відео потужного виступу прем'єра Польщі

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький після заяв про повне закриття кордону з Білоруссю виступив із закликом захистити ЄС від загрози з боку Лукашенка та Путіна.

Про це повідомляє Niezalezna.

"Дами та панове, звертаюся до вас, тому що Європа - наш спільний будинок - перебуває під загрозою. Наразі йде гібридна війна на польсько-білоруському кордоні, яку Олександр Лукашенко оголосив за підтримки Володимира Путіна всьому Євросоюзу", - сказав прем'єр.

Він підкреслив, що події на польсько-білоруському кордоні можуть виглядати як звичайна міграційна криза, але, за його словами, це криза політична, створена з однією метою - "дестабілізувати ситуацію в Європі вперше після закінчення холодної війни 30 років тому".

"В останні тижні ми надали достатньо доказів того, що саме білоруський режим привозить мігрантів до кордону, щоб потім перевезти їх до Західної Європи", - продовжив Моравецький.

Прем'єр-міністр додав, що на Польщі Путін не зупиниться і намагатиметься дестабілізувати ситуацію і в інших країнах Європи.

"Це тільки початок. Диктатори не зупиняться. Хочу вас запевнити - Польща не піддасться шантажу і ми зробимо все, щоб зупинити зло, що загрожує Європі" , - сказав Моравецький і додав: "Усі ми знаємо, що колись хтось намагається проникнути в наш дім, ми захищаємо його. Цей принцип стосується і національних кордонів, кордонів ЄС та НАТО – нашого спільного дому. Давайте разом захищати Європу".

Раніше ми писали, що в Польщі назвали країни, які будуть наступними цілями Путіна і Лукашенка.