RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

У Чехії поліція запобігла замаху на екс-прем'єра: кілер серйозно готувався

У Чехії поліція запобігла замаху на колишнього прем'єр-міністра Андрія Бабіша. Підозрюваний хотів здійснити напад на колишнього главу уряду у середу, 1 грудня. Він прибув до прохідної Апарату уряду з пістолетом та ножем, де і був затриманий.

Про це повідомило видання.

Під час обшуку у підозрюваного вилучили ніж, пістолет, кайданки та деякі інші предмети.

"Я можу підтвердити, що щось подібне сталося вчора. Служба безпеки затримала чоловіка зі зброєю. Поки у мене нема додаткової інформації про те, чи була це справжня зброя, чи макет", - сказав прес-секретар президії чеської поліції Ондржей Моравчик.

Повідомляється, що це вже не перший випадок, коли екс-прем’єру Чехії погрожують. Наприкінці лютого Андрій Бабіш сказав в ефірі ток-шоу CNN Prima News, що була людина, яка хотіла застрелити його та його родину. Після надходження цих загроз поліція почала охороняти його будинок. Підозрюваний був заарештований в Іспанії та звинувачений у шантажі.

"Цей пан написав мені листа з вибаченнями", - сказав Бабіш у середині квітня. За місяць чоловік погодився з прокурором на два роки умовно, і суд схвалив цю угоду.

Раніше ми також повідомляли про те, як на початку листопада 2021 року на прем'єр-міністра Іраку вчинили замах, атакувавши бойовим безпілотником.