RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Росія заплатить за відновлення України: у ЄС знайшли спосіб

Естонія запропонувала відкласти частину енергетичних платежів Росії для оплати витрат на відновлення України, заявила міністр закордонних справ Естонії Єва-Марія Ліймец.

Про це повідомляє американський телеканал CNN.

"Росія має бути притягнута до відповідальності за страшні руйнування, які вони спричинили, і за військові злочини, які вони скоїли в Україні", - сказала вона, виступаючи разом зі своїми французьким, литовським та латвійським колегами в Таллінні.

Ліймец додала, що активи, заморожені в рамках санкцій проти Росії, також можуть бути використані "як джерело коштів для відновлення українських міст та інфраструктури".

"Основний акт Росія-НАТО застарів", - додала вона, закликавши до "довгострокової політики стримування" Росії та продовження політики невизнання окупованих Росією районів України.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що деталі нових санкцій ЄС проти Росії будуть вирішені найближчими днями з метою "змусити Путіна покласти край цій божевільній агресії".

А міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс додав, що “постійна передова оборона (НАТО) має бути розглянута й узгоджена” на саміті Альянсу у червні 2022 року. Він сказав, що ЄС має розглянути інші товари за межами енергетичного сектора, які блок має вивчити для санкцій проти Росії.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Путіна можуть заплатити за відновлення України.