RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Країни НАТО повинні наростити видобуток, забезпечивши підтримку України в Європі - французький парламентар

Нарощування видобутку нафти та газу країнами НАТО є короткостроковим рішенням для забезпечення політичної стабільності в Європі та збереження суспільної підтримки щодо надання допомоги Україні. Інфляція, викликана високими цінами на енергоресурси, призводить до зростання електоральних позицій правих і лівих сил, що становить загрозу політичній стабільності, зокрема, у Франції.

Про це у коментарі Guildhall заявив депутат Національної Асамблеї Франції від партії "Вперед, республіко!", член комітету з оборони Жан-Шарль Ларсоньє.

"Збільшення видобутку країнами НАТО конкретно з погляду потреби знизити ціни на енергоресурси в перспективі 1-2 років – я підтримую. Причина інфляції сьогодні в основному це ціни на енергоресурси. А це, як наслідок, загроза політичної стабільності", - заявив політик.

"Проілюструю на прикладі Франції, радикальні праві та ліві стрімко набирають (електоральні рейтинги). Якби у нас завтра відбулися вибори, то вони б отримали більший результат. Чому? Якраз через зростання цін на енергоресурси", - наголосив французький парламентар.

"Через пів року, якщо інфляція збережеться, підтримка України західними країнами може опинитися під загрозою…", - підсумував Жан-Шарль Ларсоньє.

Своєю чергою в німецькому Бундестазі депутат від Соціал-демократичної партії, що входить до коаліції, Крістіан Клінк заявив, що збільшення видобутку нафти і газу, з точки зору необхідності виходу з енергетичної кризи в короткостроковій перспективі, є рішенням як для НАТО, так і для інших держав.

Норвезький парламентар Пер Відар Шолмуєн, з урахуванням того, що його країна вже збільшила виробництво нафти в зазначених цілях, також висловився за підтримку ініціативи нарощування внутрішнього видобутку країнами НАТО. Він заявив, що необхідність збільшення видобутку нафти та газу для зниження цін на енергоресурси у короткостроковій перспективі є загальною відповідальністю країн-членів НАТО.