RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В Будапешті вимагали відставки Орбана і генпрокурора через корупцію

В Будапешті відбулися протести – кілька тисяч людей вимагали відставки головного прокурора і прем'єр-міністра країни Віктора Орбана. Причиною виникнення протесту став раніше опублікований аудіозапис, що фіксує корупцію в уряді.

Про це повідомляє видання Reuters.

Читайте також: Що буде з Україною, якщо Орбан очолить Єврораду: голова угорців Києва озвучив прогноз

Зауважується, що на протест в Будапешті біля парламенту у вівторок, 26 березня, вийшли тисячі людей. Вони вимагали відставки головного прокурора та прем’єр-міністра Віктора Орбана після того, як колишній інсайдер з уряду звинуватив старшого помічника Орбана у спробі втручання в справу про хабарництво.

Протестувальники пройшли від будівлі Генеральної прокуратури до парламенту, вигукуючи фразу "Відставка, відставка", багато хто з учасників протесту мали смолоскипи.

Reuters нагадує про те, як раніше Петер Мадяр опублікував запис розмови з Юдіт Варга, тодішньою дружиною та міністеркою юстиції Угорщини. На записі вона докладно описала спробу помічників глави кабінету Орбана видалити певні елементи документів у справі про хабарництво.

Зокрема сам Мадяр також виступив перед протестувальниками, наголосивши, що він планує заснувати нову партію та кинути виклик Орбану. Під час промови він вказав наступне:

"Угорці дякують вам... за те, що ви прийшли сьогодні ввечері тисячами... сказати тим, хто при владі, що з нас досить".

Reuters зауважує, що "у центрі справи - колишній державний секретар міністерства юстиції Пал Волнер, якого у 2022 році звинуватили в отриманні хабарів від колишнього керівника судових виконавців…".

Зауважується, що подібні протести розпочалися в “політично чутливий" для Орбана момент – напередодні виборів до європейського парламенту в червні.

В мережі також показали відео того, як відбувався протест зі смолоскипами з закликами до відставки генпрокурора і прем'єра Угорщини Віктора Орбана.

Нагадаємо, раніше Орбан надіслав лист Путіну і привітав з "перемогою".

  • Вас також може зацікавити:

Орбан цинічно висловився про війну в Україні: що сказав прем'єр Угорщини

Жодних переговорів: Орбан зробив антиукраїнську заяву щодо членства в ЄС

За російським кораблем: чи можна вигнати з Євросоюзу Угорщину Орбана