RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

30 вересня

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Портников вказав на лицемірство в позиції Угорщини щодо блокування транзиту нафти Україною

Угорщина почала шантажувати Україну за блокування транзиту нафти "Лукойлу" тим, що робила до цього кілька місяців, і це може вказувати на непрозорість її позиції. Тим більш, блокування російського транзиту готувалося давно, і Угорщина мала підготуватися до цього, як і інші європейські країни.

Про це в ефірі на YouTube вказав журналіст Віталій Портников.

"Угорщина і Словаччина давно шукали привід, щоб пояснити свої дії по відношенню до України. Треба розуміти, що питання про те, що ми маємо припинити транзит нафти – воно було давно вирішено. Ми дали кілька років партнерам, щоб вони знайшли альтернативні шляхи, ми не запроваджували санкцій проти "Лукойлу". До речі, інші російські фірми досі перекачують нафту через нафтопровід "Дружба", це тільки "Лукойл" обмежений, як фірма, яка долучена до військово-промислового комплексу Росії", - сказав журналіст.

Він запропонував або Угорщині змінити риторику, щоб отримати для себе прийнятні результати перемовин щодо постачань нафти з РФ через територію України, або ж офіційному Києву натякнути Будапешту на зміну запиту.

"Гроші з Фонду миру блокувалися і раніше, Угорщина багато місяців поспіль блокує ці гроші, і дуже дивно, що вона заявляє, що у зв'язку з блокуванням нафти почала їх блокувати, адже коли нафта йшла – вона все одно блокувала ці гроші. Зараз можуть інакше сказати: ми розблокуємо ці гроші, якщо розблокуєте нафту – це інше питання. Але гроші блокуються майже півроку – з останнього саміту Євросоюзу", - зазначив Віталій Портников.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Угорщині звинуватили Україну у шантажі шляхом припинення транзиту нафти російської компанії "Лукойл" та озвучили три варіанти виходів із ситуації.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЄвропа
Теги: