RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Російський економіст посміявся над нібито планом Путіна з освоєння Арктики

Російський економічний аналітик Владислав Іноземцев вважає, що президент РФ Володимир Путін не подужає повноцінне освоєння Арктики, як це припустило британське видання The Times.

Про це Іноземцев повідомив в інтерв'ю Сегодня.

"Яка маячня! Що стосується Арктики, ресурсів там дуже багато — це правда. Але витрати будуть величезними. Потрібні обов'язково імпортні технології і дуже високі сировинні ціни, щоб це реалізовувати", — зазначив він.

На думку аналітика, це економічно зараз неможливо для Росії.

Крім того, за словами Іноземцева, Путін чудово розуміє, що зараз видобуток нафти потрібно стабілізувати і навіть знижувати.

"Якщо її треба знижувати, то навіщо вводити нові родовища? Є маса більш економних способів, як збільшувати обсяги видобутку в Росії. Другий момент: мені здається, вони технічно не можуть це зробити. Вони можуть говорити багато, але технічно це зробити — це інший момент. Також є питання, пов'язані з північним морським шляхом, обсяг транзиту за яким об'єктивно скорочується. Економічно зробити вигідним цей шлях, мені здається, неможливо в принципі", — зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", в британському виданні The Times назвали Арктику більш важливою метою для Путіна, ніж Україна.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР
Теги: