RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Успіх путінської диктатури угледіли в сечі

У зв'язку з Олімпійським допінговим скандалом, в якому виявилася замішана Росія, український журналіст Віталій Портніков написав статтю, в якій назвав головною причиною успіху диктаторського режиму президента РФ Володимира Путіна сечу російських спортсменів.

Статтю Портнікова опублікував портал "Грані.ру".

"Є диктатури, які піднімаються на кістках підданих. Будують піраміди. Запускають у космос Гагаріна. Путінська піднялася на сечі. Тоді, коли правитель, немов єгипетський фараон, сидів на олімпійських трибунах, споглядаючи успіх натренованих підданих, в абсолютно секретній лабораторії підміняли аналізи сечі. Саме ця налагоджена робота і стала головною причиною російського олімпійського успіху. Фараон би на його місці повісився, якби дізнався, що медалі підданих забезпечують декілька крапель смердючої рідини. Але правитель - він не з древніх. Підмінивши сечу, він пішов фальсифікувати результати кримського референдуму. Нічого складного - і в тому, і в іншому випадку йшлося про банальні підробки, про сечовипускання повз баночки", - пише журналіст.

"Як це - жити в країні з лабораторії? І олімпійські об'єкти - не об'єкти, а зони розпилу, так що вже наступного року після свята Сочі перетворюється на одну велику повінь, що погано пахне. І олімпійські перемоги - не перемоги, а аналізи. І Крим не наш, а окупований. І Росія не держава, а підробка", - запевняє Портніков.

"Всюди ці лабораторні махінатори залишають за собою не сечу, а кров. Кров українського офіцера, вбитого мерзотниками в Криму. Кров тисячі людей, загублених у безглуздій битві за путінську "Новоросію". Кров грузинів, які захищали свою Батьківщину від "миротворців". Молдаван, що прагнули відстояти свою територіальну цілісність. Чеченців, що гинуть під бомбами Путіна. Азербайджанців і вірменів, які воюють між собою вже два десятиліття під схвальні реготання з Кремля. І, до речі, вже два співробітники російського антидопінгового агентства померли після скандалу. Серцевий напад, авжеж", - обурюється журналіст.

"По периметру російських кордонів все залито кров'ю. А всередині - пахне сечею", - підводить підсумок Портніков.

Зазначимо, що за словами екс-глави Московського антидопінгового центру Григорія Родченкова, російські спортсмени-учасники Олімпійських ігор у Сочі, серед яких як мінімум 15 медалістів, вживали допінг. Про це Родченков заявив в інтерв'ю виданню New York Times.

Родченков розповів, що зразки сечі спортсменів підмінювали на чисту сечу, зібрану раніше, через дірку в стіні вночі в лабораторії. До кінця Олімпіади було підмінено близько 100 зразків.

Як повідомляв "Апостроф", після скандалу, коли Міжнародна федерація легкої атлетики (IAAF) прийняла рішення дискваліфікувати на невизначений термін 4027 легкоатлетів з Росії, легкоатлетам з РФ можуть заборонити брати участь в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро.