RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Нами грають в пінг-понг: екс-ватажок ДНР відреагував на заяву Кремля по Донбасу

Екс-ватажок ДНР Андрій Пургін прокоментував слова прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова в підтримку заяви президента України Петра Порошенка повернути окупований Донбас під контроль України.

Про це Пургін розповів в інтерв'ю Собеседнику.

Колишній ватажок бойовиків відповів на питання, що він думає про те, що Кремль не проти повернення Донбасу Україні з гуманних міркувань.

"Це все політичні заяви в рамках Мінська і так далі. Є певний набір сьогоднішніх дій в рамках мінських документів, які підписані і не виконуються. Це певний пінг-понг політичного характеру, який, з моєї точки зору, занадто перебільшений. Реальна політика сьогодні за лаштунками, а ми бачимо тільки пінг-понг політичними заявами", — стверджує Пургін.

"Пєсков, я так думаю, натякає на те, що Україна отримує податки від місць, які залишились в українському правовому полі, проте відмовилася від будь-яких соціальних гарантій населенню тут. Мало того, фактично вона заблокувала Конвенцію [ООН] 1948 року і ще цілий ряд світових конвенцій з прав людини, які Україна підписувала і повинна виконувати. Тобто все, що стосується пенсій і всього іншого. В даному тексті Пєскова більше лунають натяки на фінансові зобов'язання, які Україна відмовилася виконувати, але тим не менш благополучно отримує наші території, податки, підприємства, які залишилися в українському правовому полі. Це тупикова частина на сьогоднішній день. Вони знаходяться в правовому полі, платять податки, але Україна повністю відмовилася від будь-яких соціальних зобов'язань перед населенням на цій території, від пенсійних в тому числі. Хоча пенсії теоретично Україна має виплачувати. Зрозуміло, що Донецька народна республіка платить теж, але це наша внутрішня справа. Україна свої зобов'язання в цьому плані не виконує. Я тут бачу у Пєскова більше натяк на фінансові зобов'язання", — вважає екс-ватажок бойовиків.

Також Андрій Пургін заявив, що сподівається на "возз'єднання" п'яти східних областей України з Росією.

Як повідомляв "Апостроф", колишній спікер Російської православної церкви, протоієрей Всеволод Чаплін розкритикував слова прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова в підтримку заяви президента України Петра Порошенка повернути окупований Донбас під контроль України.