RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Колишній завод Порошенка залучили до будівництва Керченського мосту

Транспортний комплект, необхідний для спорудження Керченського мосту з Росії в окупований Крим, спроектує та побудує філія судноремонтного підприємства "Зірочка", сформованого на базі "Севморзаводу", який раніше належав нинішньому президентові України Петру Порошенку.

Про це повідомляє Rambler News Service.

Зазначається, що проектована "Зірочкою" система буде доставляти по морю до місць монтажу в Керченській протоці арочні пролітні конструкції.

Раніше "Севморзавод" належав президентові України Петру Порошенку. Після анексії Криму Росією завод став філією северодвинського центру судноремонту "Зірочка".

17 травня стало відомо, що будівництво мосту в Крим через Керченську протоку почалося на морських ділянках. "У західній частині острова Тузла забивають палі під опори, які піднімуть автодорожню частину споруди над водою", — зазначили в інфоцентрі "Кримський міст". Палі монтуються на глибині більше чотирьох метрів.

12 квітня на острові Тузла звели першу опору майбутнього мосту через Керченську протоку. Для опори №173 під автомобільну трасу заввишки три метри знадобилося 400 тонн металоконструкцій і 250 кубометрів бетону. Загалом проектом передбачено зведення 595 опор, 57 знаходиться в роботі одночасно на п'яти ділянках будівництва.

Як повідомляв "Апостроф", Севастопольський морський завод ім. Серго Орджонікідзе, який до окупації Криму належав концерну "Укрпромінвест" президента України Петра Порошенка, до 2020 року нібито зможе ремонтувати кораблі ВМФ Росії другого і третього рангів.

Також на заводі Порошенка в Севастополі місцева "влада" нiбито налагодить будівництво плавучих кранів і нафтових платформ.