RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

На Кубані відреагували на плани Жебрівського повернути регіон Україні

Заступник отамана Кубанського козачого війська Костянтин Переніжко прокоментував заяву голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського про те, що Україна рано чи пізно поверне до свого складу Краснодарський край, а також Курщину, Брянщину, Воронежчину і Ростовщину.

Як зазначив Переніжко в ефірі радіостанції НСН, на Кубані склалася зовсім інша, унікальна ментальність, яка не має аналогів.

"Це зовсім інша ментальність! Кубанське козацтво має, в тому числі, запорізьке коріння, але це не означає, що ментальність жителів Кубані повністю відображає ментальність жителів України або Запоріжжя", ― вважає заступник отамана.

На думку Переніжко, запорозьке козацтво, яке також переселялося на Кубань, зазнало серйозних змін.

"Йдеться про запорізьке козацтво, яке переселялося на Кубань, але вже не Запорозьким, а Чорноморським військом. Там вже відбулася трансформація. Загалом, це дуже глибокий процес. Те саме, якщо говорити, ким є за ментальністю жителі Києва ― древлянами або полянами", ― вважає представник кубанського козацтва.

За його словами, на Кубані склалася абсолютно нова ментальність.

"Тут поєднання різних культур, у тому числі позначається вплив кавказької культури. Тут симбіоз культур, який породив абсолютно іншу ментальність ― кубанський менталітет. Він значною мірою відрізняється від українського ― і за способом життя, і за устроєм, і за способом мислення, і за самосвідомістю", ― перераховує Переніжко.

Як повідомляв "Апостроф", заява Жебрівського спричинила появу бурхливої реакції в росіян.