Відомий журналіст пояснив, чому Путін піде на поступки стосовно Донбасу

Після того, як Євросоюз продовжив економічні санкції щодо Росії ще на півроку, в найближчі місяці президент РФ Володимир Путін може погодитися піти на часткові поступки щодо окупованого Донбасу в обмін на поступове зняття санкцій Європейським Союзом вже в січні 2017 року.

Про це написав російський журналіст Віталій Портніков у колонці на Newsru.ua.

"Зараз починається найважливіший тур боротьби за збереження санкцій проти агресора. 2017 рік є критичним з точки зору виживання режиму Володимира Путіна. Якщо санкції вдасться зберегти, держкомпанії Росії можуть загинути, а разом з ними накриється кришкою кремлівського гробу і вся російська економіка з соціальною сферою. Це може стати ударом, від якого Путін вже не оговтається", - вважає Портніков.

"Саме тому Москва зараз буде пробивати варіант "поступового" зняття санкцій в обмін на часткові поступки на Донбасі. Про це в Євросоюзі кажуть вголос багато високопоставлених чиновників і політиків. Але чи будуть ці поступки справжніми кроками, що обіцяють відмову Кремля від підтримки бандитських "народних республік" в окупованих районах Донецької та Луганської областей – або ж ми зіткнемося з черговою імітацією", у яку захоче повірити Захід? В цьому і полягає головне питання: щоб не повірили. Щоб не вважали розвиток економічних зв'язків з Росією більш важливим завданням, ніж відновлення навіть не територіальної цілісності України, а примату міжнародного права. Щоб знову продовжили санкції проти Росії", - закликає журналіст.

Зазначимо, що звістка про продовження економічних санкцій Євросоюзом проти Росії викликала бурхливу реакцію у прихильників Путіна в РФ.

Як повідомляв "Апостроф", канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про готовність ввести додаткові санкції проти Росії за її військову агресію в Україні, якщо це буде необхідно.