RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У Путіна зробили гучну заяву про нову війну на Донбасі

У російському Мiнiстерствi закордонних справ заявили, що стурбовані нібито наростаючою військовою активністю українських військових на лінії зіткнення на Донбасі.

Про це сказав заступник міністра закордонних справ РФ Григорія Карасіна на зустрічі з послами Німеччини і Франції в Москві, передає прес-служба російського МЗС.

"Наявні всі симптоми того, що українськими військовими готується силова операція", — заявив Карасiн.

У повідомленні наголошується, що в ході зустрічі "з російської сторони було сказано, що на тлі пробуксовки переговорного процесу особливу тривогу в Москві викликає нарощування останнім часом активності Збройних сил України та добровольчих батальйонів на лінії зіткнення".

Як повідомили в МЗС РФ, у Москві розраховують, що німецькі та французькі партнери зможуть використати свій вплив для впливу на Київ з тим, щоб не допустити військового сценарію, що загрожує серйозною дестабілізацією в регіоні.

Також у відомстві зазначили, що в ході бесіди з Карасiним "увагу послів було звернено на неприпустимість подібних провокаційних дій, здатних "обнулити" зусилля, в тому числі і в "нормандському" форматі, з мирного врегулювання".

Як повідомляв "Апостроф", 17 червня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що вважає нереальним припинення вогню на сході України терміном на три місяці.