RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

З'явилися фото к викриттю військового удару Росії по Україні

Правозахисна організація International Partnership for Human Rights (IPHR) показала фотографії, які підтверджують незаконне перетинання російсько-українського кордону бойовиками з Росії.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Нагадаємо, у звіті також наводяться дані про населенi пункти у Луганській області, обстріл яких здійснювався через кордон з місця розташування підрозділів Збройних сил РФ на російській території. Зокрема, у звіті йдеться про бомбардування влітку 2014 року населених пунктів Колісниківка, Комишне, Мілове і Перемога.

Правозахисники сподіваються, що їхній звіт допоможе притягнути до відповідальності тих, хто віддавав злочинні накази.

"Ми показуємо факти перетину українського кордону військовими РФ, тобто живої сили, а також вертольотів і БТР. Згідно з міжнародним законодавством, це ознаки міжнародного військового конфлікту. Тобто в цьому випадку — прямої причетності до нього РФ", — пояснила в коментарі координатор польової місії IPHR в Україні Світлана Валько. Вона додала, що всі докази будуть передаватися в міжнародні суди, що допоможе постраждалим від конфлікту захищати свої права.

За словами Валько, дослідження ґрунтувалося на свідченнях очевидців та потерпілих і даних, зібраних у ході польових спостережень. IPHR також використовувала у своїй роботі супутникові знімки, з якими раніше працювали експерти Bellingcat, і дані, зібрані спостерігачами ОБСЄ.

Фото iphronline.org

Як повідомляв "Апостроф", в минулому році експерти Атлантичної ради довели, що бойовикам Донбасу під час наступу надавала підтримку російська армія з території РФ.