Російський політик назвав убивство Шеремета спецоперацією Путіна

Відомий російський бізнесмен Євген Чичваркін, який деякий час був лідером московського відділення опозиційної партії "Союз правих сил", висловив свою версію вбивства у Києві журналіста Павла Шеремета.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, зазначивши, що вбивство журналіста є частиною спецоперації президента РФ Володимира Путіна з метою посіяти паніку в Україні.

"У центрі Києва вбили Павла Шеремета. В Україні працює кілька відомих журналістів з Росії, які досить помітні в українських медіа. Як казав Козьма Прутков: "Зри в корінь". Кому це було потрібно і хто отримає дивіденди, економічні чи політичні? Економічними дивідендами і не пахне. Лукашенко, якого критикував Шеремет? Взагалі немає. Швидше, антидивіденди, оскільки не сьогодні-завтра він буде просити Захід врятувати його від "злого Путіна". Хтось з українських сильних цього світу? Малоймовірно, та й хто. Повинна бути вагома фінансова причина, яка ніяк не проглядається.

У пакеті Ярової (пакет російських "антитерористичних законів", запропонований депутатом Іриною Яровою та сенатором Віктором Озеровим, - ред.) є пункт, який залишився не поміченим багатьма, про легалізацію спецоперацій, тобто вбивств неугодних людей поза територією Росії, щоб вони не вважалися злочинцями в Росії, щоб не доводилося зображати з себе непричетного, як Луговому. Спецоперації – це те, чого Путіна вчили, це те, що він та його команда вміють робити з вогником в очах. За винятком "косяка" з рязанскими "навчаннями", я думаю, всі вони реалізовані досить близько до плану. Мета цієї спецоперації – посіяти паніку і страх і ще раз спробувати довести, що Україна не країна, а несамостійне, штучне державне утворення, яке не може забезпечити безпеку. Найсильніший "сигнал", звичайно, послано росіянам, які працюють в Україні, і взагалі всім, хто не готовий начепити георгіївську стрічку, коли побачать російські танки", - написав Чичваркін.

Як повідомляв "Апостроф", у фонді "Відкрита Росія", засновником якого є екс-голова ЮКОСу, російський опозиціонер Михайло Ходорковський, висунули дві нестандартні версії вбивства Шеремета.