RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Работоргівля по-путінськи: до окупованого Криму будуть звозити російських зеків

Юрист російського Фонду боротьби з корупцією Катерина Петрова знайшла на сайті Держзакупівель РФ лот про постачання до окупованого Криму ув'язнених як безкоштовної робочої сили для будівництва СІЗО.

Про це Петрова пише на своїй сторінці у Facebook.

Вона опублікувала скріншот з сайту Держзакупівель, в якому йдеться про контракт на безкоштовну поставку людей (засуджених).

Юрист зазначає, що "насправді все законно".

"Цікаво, а якщо робочий руку зламав, його повертають як товар неналежної якості? — запитує Петрова в коментарях.

"Живий товар. Торговці чорним деревом", "Справа Себастьяна Перейри (работорговець з "П'ятнадцятирічного капітана" Жюля Верна, - ред.) живе", "Схоже на работоргівлю", "В нормальних країнах той товар, який вироблений рабською працею, у продаж не беруть. У нас все зійде", "Работоргівля на окупованій території", "Життя сміливіше фантазії. У мене немає слів це коментувати", — пишуть інші користувачі Facebook.

У російському виданні MK.ru зазначають, що за вищезазначеним контрактом у результаті постачальником стала Виправна колонія №1 управління ФСВП по Криму і Севастополю. Також там пишуть, що голова фонду "Русь сидяча" Ольга Романова назвала таку держзакупівлю "оголошенням мирного работоргівця".

"На Держзакупівлі розмістили лот про постачання до Криму ув'язнених як робсилу. Виявилося, що законом не заборонено". — дивуються у Twitter TJ.

Як повідомляв "Апостроф", у червні Україна досягла домовленостей з Росією щодо переміщення українських в'язнів з території окупованого Криму.