RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Ставленик Путіна оточив себе небаченою розкішшю за рахунок розкрадань у держави

МВС і ФСБ Росії 20 жовтня затримали за підозрою в розкраданні на 1 млрд рублів Сергія Маслова, президента АТ «Корпорація розвитку», створеної за дорученням президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє Комерсант.

За версією слідства, виділені бюджетні кошти на реалізацію великого інвестиційного проекту «Урал промисловий — Урал полярний» Маслов зі своїми подільниками розмістили в проблемному банку, щоб потім було на кого звалити їх зникнення.

Щоб затримати Маслова, правоохоронні органи Росії провели операцію в елітному підмосковному містечку Архангельське, де виявили маєток, розташований більш ніж на 3 га, площею майже 3 тис. кв. м.

За словами учасників операції, резиденція глави АТ «Корпорація розвитку» більше нагадувала музей: в парку господар розмістив авторську копію відомої скульптури Сальвадора Далі «Носоріг», стіни будинку прикрашали полотна російських художників, у тому числі Івана Шишкіна, а в окремій кімнаті була розміщена колекція годинників відомих брендів, вартість деяких із них — наприклад, інкрустованих діамантами Piaget — перевищувала $100 тис.

За стелажами з взуттям виявилося заховано кілька сейфів, в яких зберігалося близько $100 тис. В гаражі Маслова стояли Bentley і Maybach, а також два раритетних Mercedes. Крім того, Сергій Маслов, за даними спецслужб, має кілька квартир у Москві, нерухомість за кордоном, а на одній із зарубіжних судноверфей будував 70-метрову яхту вартістю понад €50 млн.

При цьому нічого, крім документів і електронних носіїв інформації, у затриманих вилучати не стали. За даними видання, найближчим часом слідство має намір звернутися до суду з клопотаннями про накладення арештів на майно фігурантів справи в рахунок погашення передбачуваного збитку. Зокрема, маєток того ж Маслова, за деякими даними, оцінюється більш ніж в $100 млн.

Як повідомляв "Апостроф", раніше СБУ був виявлений факт розкрадання сировини з магістрального нафтопроводу "Дружба".