RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

У Путіна задумали висадити "зелених чоловічків" на Місяці

Рада Російської академії наук з космосу затвердила параметри науково-дослідної роботи з освоєння супутника планети Земля – Місяця.

Про це повідомляє Известия.

Роботу по підготовці програми дослідження Сонця, Землі і космосу з обсерваторії на поверхні Місяця планується завершити в 2016-2017 роках, витративши на неї 12 млн рублів.

Після цього, у першій половині 2030-х років «Роскосмос» планує пілотовану експедицію на Місяць з подальшим створенням там населеної бази та полігону. Заявлені цілі організації інфраструктури на Місяці здебільшого науково-дослідні, і створення обсерваторії — одна з поставлених завдань.

У проекті «Концепції російської місячної програми» будівництво обсерваторії на поверхні супутника Землі віднесено до третього етапу місячної програми, тобто на 2030-2040 роки. Він включає в себе «експедиції відвідин космонавтами потенційного району розміщення місячного полігону і розгортання перших елементів інфраструктури з місячної речовини». Передбачається, що однією з перших будівель на Місяці стануть елементи місячної астрономічної обсерваторії, а також об'єктів для моніторингу Землі.

Як повідомляв "Апостроф", в соціальних мережах висміяли приурочену до Дня космонавтики акцію, в ході якої з російського космодрому Східний запустили близько 500 повітряних кульок з портретами космонавта Юрія Гагаріна.