RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Волонтери розповіли про путінських військових у Суходільську: опубліковано фото

Українські волонтери з міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm навели чергові докази участі російських військових у війні на Донбасі.

Інформація, знайдена в ході моніторингу соціальних мереж, опублікована на сайті спільноти.

Волонтери вивчили сторінки в соцмережах "Однокласники" і "Вконтакте" російського військовослужбовця 8-ї окремої мотострілкової бригади Даміра Уразгалиєвіча Селіханова. Бригада дислокується в селищі Борзой (Чечня).

На одному з фото, завантаженому у соцмережі 1 жовтня 2014 року, Сєліханов позує на тлі українського БМП-2 в промзоні прикордонного з Росією міста Суходільськ Луганської області.

Також волонтери з'ясували інформацію щодо фото російського військового Олександра Аркуши, викладеного у соцмережі 20 листопада 2014, де він і інші військовослужбовці 8-й ОМСБр сфотографувалися в лісопосадці.

Місце, зафіксоване в лісосмузі, розташоване в 10 км від селища Новосвітлівка, а час подій - кінець літа-осінь 2014, що відповідає періоду обстрілу російськими військами Новосвітлівки.

Волонтери зазначили, що подібні ідентифікації місцевості необхідні для покарання винних від окремо взятого російського солдата до цілих підрозділів ЗС РФ, причетних до військових злочинів, скоєних в Україні.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилися ексклюзивні фото та аудіозаписи зі з'їздів російської терористичної організації "Союз Добровольців Донбасу", які проходили в анексованому Криму в травні 2016 і в Москві в листопаді 2016 і в яких брав участь помічник президента РФ Владислав Сурков.