RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У НАТО назвали КВН однією з опор путінського режиму

Центр стратегічних комунікацій НАТО Stratcom в новому дослідженні "Stratcom сміється. У пошуках аналітичної основи" назвав російську гумористичну передачу КВН "інструментом політичної стратегічної комунікації". Про це повідомляє РИА Новости.

"КВН можна описати як комерційний продукт і бізнес-модель. Цей бізнес став можливий і зростає, тому що у власника бренду КВН особливі відносини з Кремлем", - йдеться в доповіді.

На думку експертів, завдяки "КВН-машині" у Кремля "є доступ до специфічної, стратегічної аудиторії, готової служити режиму".

"Подальше дослідження має бути сфокусовано на сприйнятті різних аудиторій КВН, щоб визначити ефективність такого типу стратегічної політичної комунікації", - уклали автори доповіді.

Дослідження, проведене на замовлення Міністерства оборони Латвії, засноване на аналізі виступів команди з Москви "Парапапарам", що представляє МГИМО, на фестивалі "Голосящий КиВиН" в 2014 і 2015 роках.

Крім того, у тексті доповіді розповідається, що його автори подивилися випуски програм "Прожектор ПерісХілтон", Yesterday Live, "Вечірній Ургант" і "Максим Максим" за 2008-2016 роки. Вони знайшли в них спільне: зв'язок цих передач з КВН.

Автори доповіді дійшли висновку, що зовнішній світ в російських гумористичних передачах розглядається як ворожий, а щодо західних лідерів звучать жарти, в яких присутній кримінальний жаргон. Як приклад згадується передача Yesterday Live з жартами про Сільвіо Берлусконі. Найбільш часто висміювалися Барак Обама, Хілларі Клінтон, Франсуа Олланд, Ніколя Саркозі, Джордж Буш і Ангела Меркель. Наприклад, Клінтон в тій же Yesterday Live у 2012 році зображувалася як брехливий політик, який не розбирається в географії і обмірковує плани американської агресії.

У доповіді стверджується, що значення "Вечірнього Урганта" в тому, що за допомогою цієї передачі автори нібито намагаються "впливати на культурних людей", які збираються біля телевізора ввечері. При цьому передача складена таким чином, що різні жарти впливають на різні групи населення.

Інша мета передач - підтвердження верховенства Володимира Путіна, стверджують автори доповіді. Нерідко глава держави порівнюється з лідерами інших країн і показується як ефективний політик, здатний вирішити різні питання. При цьому показується, що "демократія на Заході фальшива, лідери країн Східної Європи наївні або дурні, а Росія - країна цінностей".

Нагадаємо, раніше у мережі пригадали відео з номером українців в КВН до війни Росії з Україною.