RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Розпил для банди Путіна: фінансист висловився про погашення РФ боргів СРСР

Російський фінансист і блогер Слава Рабінович вважає, що списання боргів є зайвим приводом для Володимира Путіна і його оточення збагатитися.

Таку думку він висловив у коментарі "Апострофу".

За його словами, якби в Держдумі були присутні опозиційні депутати, а не "дресировані мавпи", то вони б вже давно підняли питання про причини, за якими Росія так хвацько списує мільярдні борги.

"Тому все, що стосується двосторонніх боргів, і коли мова йде про путінський режим, то за визначенням ви вже знаєте, що це – розкрадання державних грошей. За допомогою тієї ж Куби або когось ще домовляються про якесь часткове погашення, і це часткове погашення йде в кишеню Путіну і його банді. А заголовки говорять про те, що все повністю списано", - каже Рабінович.

Трохи інша ситуація з погашенням Росією останнього боргу СРСР. За словами фінансиста, мова йде про виплату реальних боргів країнам з реального світу, які давали ці кредити.

"Тут діє державний суверенний рейтинг Росії, який підтверджується бажанням, здатністю платити за офіційними рахунками. А ті факти, які можуть бути неофіційними (офіційними на поверхні), але там бере участь лише одна сторона, яка може бути такою ж корумпованою, то це підстава для жахливої корупції", - вважає Рабінович.

При цьому уточнює, що цілком можливо, що в документах Панамського досьє будуть знайдені сліди таких відкатів.

Нагадаємо, раніше Мінфін РФ підписав з урядом Боснії і Герцеговини угоду про виплату останнього боргу СРСР. Протягом 45 днів Росія повинна одноразовим платежем перерахувати цій країні $125,2 млн.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Рабінович озвучив сценарій, при якому Путіна скине його оточення.