RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Російський аналітик перерахував "політичних тварин" в РФ

Російський політолог і аналітик, професор МДІМВ Валерій Соловей дав високу оцінку політичної діяльності опозиціонера Олексія Навального, назвавши його "політичною твариною", людиною, народженою для політики.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Фонтанка", розмірковуючи про протистояння Кремля з опозицією перед виборами президента.

"Мені здається, Навальний – те, що Арістотель називав "політичною твариною". Це людина, народжена для політики. І за останні півроку я в цьому переконався. Я знав Олексія Анатолійовича і до цього, спостерігав, як він росте. Він дійсно проробив колосальну роботу над собою. Він перетворився на справжнього політика. У мене як у людини, що займається вивченням політики, це викликає щиру повагу", - вважає Соловей.

На питання чи є ще в Росії такі "політичні тварини" він відповів: "З Навальним можна порівняти раннього Жириновського. Володимир Вольфович дуже багато вчився політиці. На початку 90-х цього не хотіли вчитися, а він навчався. Це ж робить і Олексій Анатолійович. Але в ньому є те, чого немає у Жириновському: в ньому з'явилася жорсткість".

Аналітик зазначив, що влада хотіла б розіграти Навального в якості спаринг-партнера Володимира Путіна на президентських виборах.

"Його хотіли б використовувати в якості зручного спаринг-партнера. Тим більше що брат перебуває в ув'язненні, отже, вважається, що Навальний під контролем. Такі пропозиції були. Він не піддається. Це наскільки я знаю ситуацію. І у мене це теж викликає повагу. Це людина, яка зробила себе сама – self-made man. Яка за без малого десять років перетворилася на єдиного національно відомого опозиційного політика. Який веде зараз надзвичайно ефективну комунікаційну кампанію. І якщо він сам не зробить яких-небудь серйозних помилок, то до грудня цього року буде в змозі кинути виклик будь-якому кандидатові в президенти. За винятком Путіна", - сказав Соловей.

Як повідомляв "Апостроф", на думку Солов'я, вихід Навального у другий тур президентських виборів абсолютно неприйнятний для влади, оскільки в цьому випадку неминучі зміни не лише масових настроїв, але і елітних.