RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Відомий журналіст розповів, як Кремль втратив останню можливість реінкарнації СРСР

Росія власними руками поховала надію на відновлення СРСР, коли ввела прикордонний контроль на кордонах з Білоруссю, разом з якою входить у ефемерну Союзну державу.

Про це у своїй колонці на "Еспресо" написав український журналіст Віталій Портніков, коментуючи введення РФ прикордонного контролю на авіаційному кордоні з Білоруссю і переведення рейсів з Мінська у міжнародний сектор російських аеропортів.

За словами Портнікова, ці дії Москви повністю відновили останній внутрішній кордон в колишньому Радянському Союзі, від якого вдалося відмовитися після 1991 року.

"Це - прекрасний доказ того, що ніякої пострадянської інтеграції - незважаючи на гучні заяви її учасників - не буде. І нового Радянського Союзу - як би він там не називався - не буде так само", - написав Портніков.

Він також підкреслив, що російсько-білоруське розлучення відбувається якраз на тлі переговорів Украіни про безвіз з ЄС, що свідчить про те, що українці зробили правильний вибір.

Нагадаємо, раніше російський журналіст Олег Кашин пояснив, чому сусіди РФ відмовляються від символів "російського світу" під час святкування 9 травня.