RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

​У США повідомили про велику проблему Путіна, яку не можуть вирішити в Кремлі

В Росії останнім часом активізувалися масові протести. Є кілька груп, які протестують з різних причин, однак межі між ними все більше розмиваються. Про це у своєму останньому звіті пише приватна американська розвідувально-аналітична компанія Stratfor.

Аналітики відзначили, що найбільш масові протести по всій Росії проходять за участю прихильників Олексія Навального і Михайла Ходорковського. Також в США виділили протести далекобійників, через які розриваються технологічні ланцюжки і навіть закриваються підприємства.

Головною причиною для занепокоєння Кремля в Stratfor називають згуртування протестуючих за допомогою інформаційних технологій. Мова йде про соцмережі, за допомогою яких, зокрема, виявилися настільки масовими мітинги на заклик Навального 26 березня.

"Антикорупційні мітинги Навального та рух в регіонах вже викликали занепокоєння", - підкреслили аналітики. У Stratfor звернули увагу, що в Кремлі не змогли придумати способи боротьби з протестними настроями серед молоді. Також влада не може запобігти поширенню антикремлівських настроїв в соцмережах.

Крім того, у Stratfor підкреслили, що нинішні протести викликані глибокими проблемами в політичному та економічному житті РФ. Саме тому Кремль не може залишити їх без уваги, однак російська влада вважає за краще боротися з протестними настроями, замість того, щоб вирішувати проблеми, які стали джерелом масового обурення.

Раніше професор МДІМВ Валерій Соловей спрогнозував, коли Росію охопить нова хвиля протестів.