RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Знаменита чеченка з АТО розповіла, яке покарання заслуговує Кадиров

Чеченка з українським громадянством, яка воювала в зоні АТО на Донбасі, Аміна Окуєва вважає, що за свої вчинки глава Чечні Рамзан Кадиров має бути засуджений.

Про це вона повідомила в інтерв'ю "Апострофу".

"В ідеалі, оскільки ми судимо з боку цивілізованої людини, всіх цих злочинців проти людства повинен судити Гаазький трибунал, тобто вищий суд за злочинами проти людства", - сказала Окуєва.

Вона зазначила, що їй було б цікаво спостерігати за процесом. "Це було б не тільки цікаво, але і корисно з точки зору надання додаткового фактажу для цього суду. Це було б правильно", - вважає вона.

Окуєва також розповіла, якого покарання заслужив би Кадиров в разі суду за давніми законами. "У нас заборонено знущання над людиною і до його смерті (якщо його вирішено стратити), і після, над трупами. Це не з нашої культури, не з нашої релігії. Так що я думаю, що Кадиров заслуговує смерті, але звичайної смерті. Мучити навіть його перед смертю було б неправильно", - розповіла вона. При цьому ще раз додала, що потрібно виходити з цивілізованих подань, за якими винний повинен предстати перед Гаазьким трибуналом.

Читайте повну версію інтерв'ю з Аміною Окуєвою для "Апострофа".