RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

​Руйнівний удар: Чубаров запропонував механізм усунення Путіна від влади в Росії

Світове співтовариство має продовжувати тиснути на Росію за допомогою економічних санкцій. Є кілька потужних механізмів, які Захід поки що не наважується застосувати.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів депутат Верховної Ради, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Політик виділив два основних шляхи тиску на РФ: "Перший – це необхідність введення ембарго на російські енергоносії. Сьогодні бюджет Росії тримається на багатомільярдних прибутках від поставок нафти і газу в західноєвропейські країни. Таким чином, ембарго стало б дуже ефективним механізмом. Це був би руйнівний удар по Росії". Чубаров наголосив, що цей механізм подіє, якщо ембарго триватиме як мінімум рік.

В якості другого шляху нардеп говорить про повну ізоляцію Москви в рамках існуючих правових відносин. Чубаров каже, що мова також йде про відключення РФ від фінансової та банківської системи світу, а також про ізоляцію російських політиків, у тому числі Путіна.

"Справа в тому, що світ дуже раціональний. І в російській владі, наскільки вертикально вибудуваною б вона не була, є багато людей, для яких власні інтереси і, дещо менше, корпоративні інтереси – важливіше того, що думає Путін. І світ повинен створити такі умови, щоб не просто російська влада в цілому почувала себе некомфортно, а щоб частина цієї влада поставила собі за мету прибрати Путіна".

За словами Чубарова, вжиття зазначених заходів "змусить частину політикуму Росії вирішувати питання відновлення свого статусу, свого комфорту за рахунок усунення Путіна". Депутат Ради підкреслив, що перераховані механізми обговорюють експерти по всьому світу, однак поки ситуація не дозріла для запуску цих механізмів, у тому числі частково.

"Я іноді дуже гірко жартую і кажу, що нам ще повинен допомогти Путін, він повинен щось зробити – один-два таких дуже відчутних плювка проти гідності світу. Проти людей, проти країн, як він це робив і в попередні роки: і з малайзійським літаком, і з іншими ситуаціями, з втручанням у вибори вже в багатьох країнах... Це вже майже доведено", - говорить Чубаров, відзначаючи розуміння Заходу про неможливість домовитися з Путіним.

"Путін не є людиною діалогу, він є людиною війни", - сказав Чубаров. При цьому нардеп зазначив, що в якийсь момент президент РФ перейде ту межу, після якої у відношенні Росії будуть прийняті жорстокі заходи. Втім, лідер Меджлісу зазначив, що в умовах тотальної зомбованості населення РФ навряд чи може стати важелем впливу на Путіна.

Чубаров вважає, що залишається тільки варіант економічно тиснути на оточення Путіна: "Вони повинні зайти до нього і сказати – іди, бо так не можна". Я не фантазую, в Росії питання з Путіним вирішиться або через внутрішній заколот, або через більш трагічні події".

Детальніше читайте в першій частині інтерв'ю на "Апострофі": Є два способи нанести удар по Росії - Рефат Чубаров про Крим і те, як прибрати Путіна.