RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Лаврова зробили гучну заяву з приводу взятого в полон на Донбасі контрактника Агеєва

Спікер Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова 8 вересня визнала, що військовослужбовець контрактної служби ЗС РФ Віктор Агєєв знаходиться в полоні на Донбасі, і відповіла на запитання матері військового про те, чому її сина в СІЗО відвідує консул.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на власного кореспондента.

"Звернули увагу на публікацію в "Новій газеті", в якій цитувалася Світлана Агєєва - мати полоненого російського, російського громадянина Агєєва", - заявила Захарова на брифінгу.

Говорячи про причини того, чому за весь час, поки Агєєв знаходиться в СІЗО, його не відвідав консул, Захарова почала звинувачувати Україну.

За її словами, Генконсульство РФ в Харкові докладає зусиль для надання допомоги військовому, але українська влада "порушує міжнародно-правові норми та двосторонню консульську конвенцію між РФ і Україною від 15 січня 1993 року, російським представникам досі не вдалося зустрітися з російським громадянином".

Також вона заявила, що СБУ нібито відмовляє Агєєву у зустрічі, пояснюючи, що це стане можливим після закінчення слідства.

За словами спікера російського МЗС, з липня Генконсульство тричі просило про зустріч з росіянином. Також дипломати нібито зв'язалися з адвокатом, якого найняла мати Агеєва, але він заявив, що його теж не допустили до підзахисного, так як той відмовився від його послуг і буде користуватися послугами державного захисника.

"За словами держзахисника, у вересні слідча група передбачає передати справу російського громадянина до суду. Ми цю інформацію будемо перевіряти, Генконсульство буде інформувати Світлану Агєєву", - заявила Захарова.

Нагадаємо, раніше мати Агеєва заявила, що її син не отримує повноцінну консульську та адвокатську підтримку.

Як повідомляв "Апостроф", в Міноборони РФ заявили, що росіянин Агєєв не має відношення до Збройних сил.