RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Генерал з АТО розповів, як росіяни змушують воювати бойовиків на Донбасі

Командувач силами оперативно-тактичної угруповання "Луганськ" генерал-майор Олег Мікац заявив, що російських офіцерів відправляють на Донбас для тренувань.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Починаючи від командира роти до командира армійського корпусу – це всі кадрові військовослужбовці Збройних сил Російської Федерації. Періодично в них проходить ротація, змінюються одні на інших. Причому ми навіть спостерігали кар'єрне зростання. Наприклад, тут один був командиром батареї, в наступний раз приїжджає вже командиром дивізіону. І з посадами, які вони в Росії займають, – так само. Побув він, наприклад, там, у себе, начальником штабу бригади – а коли повертається після Донбасу, стає вже командиром бригади. Тобто він тут тренується, обкатується", - каже генерал.

Мікац підкреслив, що учасники незаконних збройних формувань з місцевого населення не хочуть воювати і їх фактично змушують це бажати.

"Решта ж із тих, хто зараз є на лінії розмежування, – це в основному місцеві. Вони не дуже хочуть воювати, їх змушують – в прямому сенсі. Мотивації у них немає практично ніякої. Особливо це позначається, коли вони отримують зарплату. Вони тоді відразу масово починають вживати спиртні напої, втрачають зброю, підриваються на своїх же розтяжках...", - сказав генерал.

Він додав, що бойовики ведуть військову підготовку за стандартами СРСР.

"Подивишся на те, що у них там відбувається – які вчення там проводяться, підйоми по тривозі, приведення у вищу ступінь бойової готовності, розігрування різних бойових дій, перевірка, контроль прибуття – і розумієш: це повністю радянська армія. Нічого не змінилося. Дуже багато позастатутних взаємовідносин – за правом найсильнішого. Хто сильніший – той і правий. Росіянин прийшов – він апріорі в авторитеті. Тому він може безкарно місцевим прострелити ногу або по обличчю настукати...", - підсумував командувач ОТУ "Луганськ".

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Росія готується до війни, але у нас є чим відповісти - легендарний генерал з АТО".