RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Ціла агентурна мережа: розкрилися подробиці затримання українця силовиками Лукашенка в Білорусі

В ході обшуку в білоруській квартирі громадянина України Павла Шаройка силовики знайшли псевдоніми ще як мінімум 16 учасників агентурної мережі.

Така інформація оприлюднена в одному із сюжетів телеканалу "Беларусь 1", передає БЕЛТА.

Як вважають білоруські контррозвідники, людей могли використовувати і "в темну", коли агент-постачальник інформації і не здогадується, кому і навіщо видає відомості.

На допиті сам Шаройко визнав, що є співробітником кадрового апарату військової розвідки: нібито після звільнення у 2009 році всього через два роки він був відновлений в число офіцерів діючого оперативного резерву, а потім під прикриттям посади звичайного кореспондента почав роботу в Білорусі.

Під час обшуку у громадянина України на електронних носіях знайшли копії розвідувальних донесень, а також завдання від кураторів, з яких стало ясно, яка саме інформація цікавила замовників.

За даними телеканалу, Ігорю Скворцову (співробітники посольства України в Білорусі, оголошений Мінськом розвідником і персоною нон-грата) і Павлу Шаройко доручили надати інформацію про особливості митного режиму в частині ввезення в Білорусь технічних засобів електрозв'язку та електронно-обчислювальної техніки, наявності у прикордонних районах з Україною покриття білоруських операторів мобільного зв'язку, а також захоплення радіотехнікою місцевим населенням.

На 2017 рік в якості завдання Скворцову і Шаройко нібито були визначені такі об'єкти як Рада міністрів Білорусі, МЗС Білорусі, посольство і військові об'єкти Росії в країні. Їм нібито доручили вивчення цих об'єктів, а також пошук там знайомств.

Як повідомляв "Апостроф", президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував скандал навколо Шаройка і Скворцова.