RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Намагається викрутитися зі складної ситуації: в Росії вказали на показові кроки Путіна щодо Заходу

Президент Загальноросійського громадського руху "Союз Правих Сил" Леонід Гозман вказав на два показових кроку президента РФ Володимира Путіна в бік Заходу.

Про це Гозман повідомив в інтерв'ю виданню "Обозреватель".

"Перше – він погодився на участь нашої збірної в Олімпіаді під нейтральним прапором, а міг і не погодитися. Вся пропагандистська підготовка йшла до того, щоб цих самих "підступних піндосів" послати куди-небудь, і не потрібна нам ця Олімпіада, будуть у нас свої Олімпійські ігри – з Білоруссю, з Абхазією та іншими. Але він погодився. Це було абсолютною несподіванкою, чи не єдиним примирливим кроком, який він зробив за весь час. Більше того – він сказав: "Частково ми й самі винні". Як це так – "ми винні"? Ми вже стільки років ні в чому не винні", - сказав російський політик.

За його словами, таким чином Путін демонструє, що не хоче починати нове загострення із Заходом.

"Але це відкриває величезні можливості. В кінці Олімпіади він може подякувати за чесну конкуренцію, за чесну боротьбу. Він може згадати, що спорт повинен об'єднувати людей. Звичайно, від цього не знімуть санкції, і він все одно не віддасть Україні Донбас. Але не буде нових проблем. У нього є потенціал. І він чомусь туди пішов", - зазначив Гозман.

Другим кроком Путіна в бік Заходу, каже лідер СПС, є публічна подяка за допомогу ЦРУ в запобіганні теракту в Санкт-Петербурзі.

"І другий вчинок стався буквально вчора (17 грудня, - ред.) – коли він подзвонив Дональду Трампу і подякував не кого-небудь, а Центральне розвідувальне управління за допомогу у виявленні терористів і запобігання теракту в Казанському соборі Петербурга", - говорить Леонід Гозман.

"Мені здається, спецслужбам говорити про це було не обов'язково. Це їхні внутрішні справи, закриті. Вони взаємодіють один з одним, але це зовсім не обов'язково робити надбанням громадськості. Звичайно, не виключено, що Трамп цього вимагав. Але, швидше, це все-таки рішення Путіна. Чомусь він вирішив це зробити – особисто подякувати Трампа", - додав політик.

Також Гозман допустив, що зазначені кроки Путіна є вимушеними.

"Не виключено, що він шукає якийсь вихід, бо надто вже все погано. Тим більше що очікується оприлюднення якихось нових даних, нових рішень по олігархам та інше. Він дуже стурбований цією справою, і якісь кроки він все-таки робить", - сказав лідер СПС.

"Але у нас склалася системи зовнішній ворог і балансування на грані війни необхідно з внутрішньополітичних міркувань. Наша система, на жаль, така, що її поліпшення можливо, реформи можливі, і не все так погано у нас насправді, але необхідні реформи не можуть бути проведені, тому що вони стикаються з інтересами правлячого шару, правлячої групи, з їх особистими інтересами", - додав Гозман.

Як повідомляв "Апостроф", Леонід Гозман назвав умови, за котрих Росія могла б піти з Донбасу.