RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

З одного корита жеруть: мережі обурила позиція Собчак з майбутнього Путіна і його оточення

Користувачі соціальних мереж звернули увагу на неоднозначні моменти у передвиборчій кампанії кандидата на пост президента Росії телеведучої Ксенії Собчак.

Про це пишуть користувачі Facebook.

Нагадаємо, передвиборча компанія телеведучої була опублікована в суботу, 23 грудня, і носить назву: "Платформа Ксенії Собчак. 123 важких кроку".

Зокрема, користувачів мережі обурили такі аспекти документа:

Пункт №59: "При цьому на сьогоднішній день питання про змінюваність влади, питання про можливість мирного переходу до демократизації державного устрою не менш важливе, ніж питання відповідальності. Повинні бути розроблені єдині гарантії безпеки і захисту від державного кримінального переслідування осіб, що займали вищі державні посади в країні, та членів їх сімей";

Пункт №50: "Відповідальність бюрократії, правлячого політичного класу і конкретних чиновників за свої неправомірні дії та бездіяльність не повинна перетворитися на знаряддя політичної помсти і стати причиною нового протистояння. Ніяка групова люстрація за формальними ознаками приналежності до певної політичної сили, партії, роботі в певній установі або певним посадам не може бути причиною для ураження в правах — тільки персональна відповідальність за конкретні правопорушення і злочини, встановлена справедливим і незалежним судом".

Як повідомляв "Апостроф", у передвиборній кампанії Собчак є пункти про припинення війни на Донбасі і проведення референдуму в Криму.