RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Стало відомо про смерть відомого російського журналіста

У віці 79 років помер російський журналіст-міжнародник Борис Туманів.

Про це повідомив його син Григорій Туманов.

"Сьогодні вночі пішов мій батько. Його серце зупинилося вдома, в колі сім'ї, безболісно і спокійно", - зазначив Туманів-молодший.

Похорон російського журналіста відбудеться в понеділок, 29 січня.

Борис Туманів народився в 1938 році. Він закінчив факультет журналістики МДУ імені М. в. Ломоносова, працював у журналі "Наука и жизнь", а також в міжнародному відділі газети "Известия". Журналіст у свій час працював у франкомовних країнах, Екваторіальної і Західній Африці, Конго, Мавританії та Сенегалі.

Також Туманів був заступником начальника управління зовнішніх зв'язків ТАСС. Крім цього, він вів цикл програм на радіостанції "Эхо Москвы"

Звернемо увагу, що Борис Туманів не обійшов увагою і події 2014 року в Україні.

У статті під назвою "Раздражение Европы" для видання "Газета.Ru" від 3 грудня 2014 року він писав наступне (в цілому, стаття написана з сарказмом по відношенню до мейнстримного російського політичного дискурсу):

"Майже так, як це описано у Монтеск'є у його «Перських листах»: «Ах, ах, пане, ви — перс? Це так незвично! Як можна бути персам?» Підставте замість перса російської, і ви зрозумієте, як ми виглядаємо в підсвідомості європейців. Втім, що з них взяти, з русофобів пропащих!

Між тим всі перераховані вище якості європейців зіграли свою роль і в українській кризі. До речі, ця обставина робить просто комічними голосіння вітчизняних політиків про «геополітичної диверсії Заходу», свідомо намірився відірвати Україну від Росії. Давайте згадаємо: договір про економічну асоціацію України з Євросоюзом готувався не один рік, і в Москві нікому в голову не приходило викривати Брюссель і тим більше США в «русофобські» задумах. А коли Янукович був вже готовий підписати угоду з ЄС, Москва його просто перекупила за 15 млрд дол.

У цьому контексті виникає просте питання. Євросоюз давно і чудово знав про фінансові труднощі України, і Янукович відкрито натякав Брюсселю на бажаність отримання кредиту в розмірі, якщо не помиляюсь, 20 млрд євро. Брюссель, пам'ятається, і вухом не повів, виявивши своє традиційне скупердяйство, що виглядає абсолютно нелогічним у світлі нашої теорії про антиросійський змові.

Європейці були просто захоплені «майданом» зненацька, бо і тут їх підвела відсутність історичного уяви і незнання елементарних реальностей на сході Європи.

Та якщо не вдаватися в зайві деталі, саме тому явно перебувають в розгубленості керівники Євросоюзу раптом знову стали закликати до децентралізації української держави. Майже як шляхетні і доглянуті діти, які бояться не догодити непередбачуваного важкому підлітку, щоб той, не дай бог, не порвав чиюсь сорочку або не відняв чийсь айфон".

Нагадаємо, нещодавно помер радянський і російський актор Михайло Державін. У контексті цього "Апостроф" нагадав, що він говорив про Крим.