RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Влада не зміниться на виборах: у Росії пояснили, чому Путіна не можна прибрати законним способом

В Росії влада не може змінитися легальним способом у відповідності з російським законодавством.

Про це "Апострофу" розповів російський блогер і фінансист Слава Рабінович.

"Вона не може відбутися усіма легальними способами, які є в російській конституції. Путін вчинив величезну кількість злочинів, і він краще за нас з вами знає їх перелік і тяжкість. Він прекрасно знає, що за ці злочини може бути: лава підсудних, абсолютно жахливі тюремні терміни. Він зараз бореться не за гроші і не за владу – він зараз бореться за свою свободу і своє життя. Відповідно, він президентське крісло за жодних умов не залишить. Це він для себе вирішив безповоротно і остаточно. І не сьогодні, а за часів псевдопрезидентства [Дмитра] Медведєва. Ми повинні зараз це сприймати як даність", - пише блогер.

Він підкреслив, що в РФ відсутні чесні вибори, а з 2012 року Путін залишається при владі фактично незаконно.

"Влада не може змінитися на виборах, тому що Путін знищив інститут чесних, демократичних і вільних виборів. Влада не може змінитися шляхом імпічменту, тому що цей механізм означає дії обох палат парламенту – Державної Думи і Ради Федерації. Путін знищив парламент. Не можна його змістити і за допомогою двох інших законних способів: рішень Конституційного суду і Верховного суду. Кожен з цих судів – Конституційний в 1998 році і Верховний в 2001 році – виніс рішення з приводу конституційного максимуму президентських повноважень, який зараз для однієї й тієї ж особи в Росії становить два терміни поспіль. Ці конституційні повноваження для Путіна закінчилися в 2008 році. Об'ява про зворотну рокіровку, яку дали Медведєв з Путіним 24 вересня 2011 року, та подальша спецоперація з інавгурації Путіна за допомогою псевдовиборів були насправді силовим захопленням і насильницьким утриманням влади, тяжкою статтею Кримінального кодексу, що передбачає до 20 років позбавлення волі", - зазначив Рабінович.

Він зазначив, що Конституційний суд і Верховний суд РФ можуть винести вердикт про незаконність перебування Путіна при владі або відмовити йому в реєстрації у кандидати в президенти. Однак у Конституційний суд РФ подібний позов можуть подавати члени Ради Федерації, депутати Держдуми або глави регіонів, але вони не будуть цього робити.

"Що стосується Верховного суду, то позов може бути поданий зокрема від офіційно зареєстрованих кандидатів в президенти. З усього набору, який є на сьогодні, такі позови, як ми можемо тільки чекати в теорії, можуть подати [Григорій] Явлінський і [Ксенія] Собчак. Я думаю, якщо кремлівська адміністрація розуміє, що вони недоговороздатні, якщо заздалегідь з ними не вдасться домовитися, що після реєстрації в ЦВК вони не подаватимуть таких позовів, то їх і не зареєструють кандидатами. Іншими словами, якщо ми побачимо протягом наступних кількох днів до закінчення процесу реєстрації, що вони дійсно зареєстровані, це означатиме, що вони, швидше за все, мають з президентською адміністрацією нелегальну, негласну, таємну, але угоду. Власне кажучи, я не бачу для них інших способів бути зареєстрованими. Це, звичайно, злочин, але хто проти нього протестує?", - вважає Рабінович.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Путін живим не піде: залишилося тільки два способи змінити владу в Росії