RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Більшість росіян розраховують на нормалізацію відносин з Україною – соцопитування

Абсолютна більшість жителів РФ (78%) сподіваються на відновлення відносин з Україною.

Про це свідчать результати соцопитування, яке було проведене Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦВГД).

На питання про майбутнє російсько-українських відносин 40% росіян висловили впевненість, що "обов'язково рано чи пізно відновляться дружні союзницькі відносини", а 38% відповіли, що "відносини нормалізуються, але дружніми і братніми, як раніше, вже ніколи не будуть". Ще 10% респондентів на дане питання відповіли, що "відносини будуть постійно погіршуватися в результаті прагнення України тісніше інтегруватися із Заходом".

Також майже половина росіян (49%) вважають, що відносини України і Росії за останній рік "не стають ні краще, ні гірше, практично не змінюються", 34% росіян говорять з цього приводу: "стосунки стають все більш напруженими, помітно погіршуються", і ще 7% - "відносини поступово нормалізуються".

Щодо Майдану, то переважна більшість росіян (75%) упевнені, що Україна від цих подій "швидше програла", варіант "по суті вони нічого не змінили" вибрали 13% опитаних, і 2% вважають, що Україна "швидше виграла".

Відносини України і Росії досягли критичної точки в 2014 році, коли РФ анексувала Крим і підтримала сепаратистські рухи на Донбасі у політичній, фінансовій та військовій сфері. В результаті конфлікту на сході України, в якому брали активну участь і російські військовослужбовці, загинули не менше 10 тисяч чоловік. При цьому РФ заявляє, що не збирається визнавати незалежність територій, які перебувають під контролем бойовиків "ДНР" і "ЛНР", але в питанні Криму не тільки не визнає сам факт його окупації, називаючи це "возз'єднанням", але і виключає діалог щодо його повернення Україні.

Як повідомляв "Апостроф", майже половина жителів РФ хотіли б бачити своїх дітей чи онуків співробітниками органів держбезпеки.