RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Путіну після поїздки в Крим нагадали про гучне вбивство

Незаконність виборів президента Росії підтверджується кількома факторами: незаконністю участі чинного президента РФ Володимира Путіна і відмовою в участі в виборах в якості кандидата Олексію Навальному, проведенням їх на території анексованого Криму, і найголовніше - вбивством опозиціонера Бориса Нємцова, який міг би скласти Путіну хорошу конкуренцію на майбутніх виборах, які пройдуть в найближчу неділю, 18 березня.

Про це написав у колонці на "Апострофі" російський фінансист і блогер Слава Рабинович.

"США і інші країни, які проголосували за резолюцію ООН щодо територіальної цілісності України, ніколи не визнають анексію Криму в тій формі, в якій він був анексований. Ніколи, у всякому разі Сполучені Штати, про що раніше неодноразово офіційно заявлялося в особі багатьох: Держдепартаменту, президентської адміністрації і так далі",- уточнив він.

За його словами, головною проблемою майбутніх виборів в РФ можна назвати також незаконність участі в них чинного президента Володимира Путіна.

"Найбільшою проблемою виборів в Росії є незаконна участь Путіна як кандидата, всупереч обмеженням в російській Конституції (про те, що не можна займати президентський пост більше двох термінів, -"Апостроф"). Аналогію голосування в Криму, на невизнаної світовим співтовариством території, можна провести не тільки до теперішніх президентських виборів, але і до виборів в російський так званий парламент, які теж проводилися на території Криму. І, як відомо, в Держдумі є депутати від Криму. Тому в Росії з цієї точки зору немає легітимно обраного парламенту, а вже поготів - не буде легітимно обраного президента. За багатьма, багатьма критеріями", - додає Рабинович.

До цього варто додати відмову в участі у виборах Олексію Навальному і вбивство головного можливого конкурента Путіна - опозиціонера Бориса Нємцова.

"Незаконність виборів президента - це не тільки два перерахованих фактора, незаконна участь Путіна і те, що вибори проходять на окупованій території. Вони незаконні ще й тому, що незаконно не допустили [Олексія] Навального, а до цього вбили, швидше за все, самого популярного кандидата, якщо не брати до уваги незаконно зареєстрованого Путіна, - претендента на президентський пост Бориса Нємцова. І путінська мафія відмовилася кваліфікувати його вбивство за статтею Кримінального кодексу як вбивство політичного або громадського діяча з метою припинити його відповідну діяльність. Ця важка стаття КК РФ не була застосована при розслідуванні і в так званому, фейковий суді ", - уточнює блогер.

У той же час свою легітимність Путін намагається довести, розмахуючи "ядерної дубиною", і з цієї причини з ним все ще доводиться рахуватися, навіть в разі незаконності його переобрання.

"Але, з одного боку, це показує нам, що і сам Путін в цьому realpolitik може бути не особливо визнаним, але поки у нього є "ядерна дубина", з ним доведеться якимось чином мати справу і вважатися, приблизно так само, як зважають на Кім Чен Ина. З іншого боку, дуже велика ймовірність того, що Росія опиниться під ще більшою горою санкцій за сукупністю того, що відбувається", - резюмує Рабинович.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін в Криму: Росії загрожує гора проблем, і не тільки за це.