RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

У Росії розповіли, як противники Путіна потрапили в дурну ситуацію через Крим

Частина опонентів російського президента Володимира Путіна потрапили в неоднозначну ситуацію через проведення виборів в окупованому Криму.

Про це у своїй колонці для "Апострофа" пише російський політолог Дмитро Орєшкін.

"На виборах в 2016 році "Яблуко" потрапило в ідіотську позицію. Партія не визнає анексію Криму, і дуже правильно. Але при цьому, оскільки згідно із законом про вибори представники партій повинні обиратися в округах, які охоплюють всю територію Росії, "Яблуко" було змушене поширити один зі своїх округів на Крим. Суто юридично "Яблуко" виглядає по-ідіотськи. Якщо ж партія ігнорує вибори, то перестає бути партією, тому що, за законом РФ, зобов'язана брати участь у федеральних виборах", - пояснює політолог.

Також Орєшкін звертає увагу, що незважаючи на незаконність виборів в окупованому Криму і невизнання їх з боку Євросоюзу, контакти з Росією не припиняться.

"Звичайно, Київ скаже, що ці вибори незаконні, і це правильно. І ЄС скаже, що вибори нечесні, несправедливі та нерівні. І це теж правильно. І все одно Європейський союз буде підтримувати відносини з Путіним. Куди подінешся?! І хіба Порошенко не зустрічається з Путіним?! Взаємодіяти все одно треба", - відзначає він.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - Бракує сил на Донбас: чого чекати після виборів Путіна.