RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Вимагання перетворюється на відверті крадіжки: на Заході озвучили моторошний прогноз для Росії

Російський олігархічний режим, який базується на вимаганні майна і активів, знаходиться під тиском через скорочення капіталів, а для отримання звичної ренти місцевим "баронам" доводиться відверто красти. Тому повторення трагедій, подібних до пожежі в кемеровському ТЦ "Зимова вишня", цілком ймовірно.

Про це "Апострофу" в інтерв'ю розповів Джеймс Шерр, британський експерт з питань України і Росії.

За його словами, система, яку побудував президент РФ Володимир Путін, це не просто диктатура, а неофеодальна система потужних "баронських структур мільярдерів".

"І вся система на кожному з рівнів у Росії – у регіонах, на місцях і в центрі – базується на поєднанні грошей та влади. Тож ця система визначається і підтримується інтересом дуже потужних еліт. Але сила цих еліт базується на отриманні ренти й вимаганні майна й активів. Змінити систему такого типу вкрай важко... Але так само реальним є і те, що ця система перебуває під усе більшим і більшим тиском через скорочення капіталів, активів і багатств. А це означає, що вимагання перетворюються на відверту крадіжку. Відповідно, епізоди, подібні до того, що ми бачили в Кемерові, швидше за все, почастішають", - зазначає Шерр.

Крім того, за словами експерта, російське суспільство навряд чи зможе відреагувати на посилення грабежу власної країни революцією, скоріше ймовірний звичайний бунт.

"Це слово найкраще передає суть подій, і мені навіть важко знайти йому аналог в англійській мові", - говорить він.

Докладніше про перспективи російського режиму читайте в інтерв'ю "Апострофа" з британським експертом Джеймсом Шерром: У Росії починаються смута і бунти, а по Донбасу треба тверде рішення.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР