RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Боїться, як будь-який диктатор: в Росії розкрили правду про справжній страх Путіна

Російський президент Володимир Путін відчуває страх перед Федеральною службою безпеки РФ (ФСБ), яка в будь-який момент може його усунути.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів російський історик і опозиціонер Андрій Зубов.

"Якщо говорити загалом, то керує країною, зрозуміло, КДБ, тобто ФСБ. І у більшості керівників ФСБ є бажання закручувати гайки далі. Але сам Путін боїться ФСБ, тому що вона йому не підконтрольна до кінця. Це незалежна організація, і він розуміє, що в якийсь момент і сам може бути нею усунутий", - пояснює історик.

За його словами, в даній ситуації Путін намагається знайти підтримку та завадити посиленню ФСБ.

"Тому Путін, як будь-який диктатор, намагається спертися на інші сили, зокрема, на громадянську адміністрацію, на таких людей, як Кадиров, наприклад, з його бойовиками. Тому він стримує посилення ФСБ. З іншого боку, у президентській адміністрації дуже великий острах, що, якщо ФСБ остаточно прийде до влади, то голови полетять перші їхні, людей з цивільної адміністрації", - говорить Зубов, додаючи, що путінська адміністрація неодноразово намагалася встановити контакти з опозицією для спільної протидії ФСБ.

Також історик зазначає, що це ще поки не зовсім певні речі.

"І ми в опозиції вважаємо, що треба представляти третю силу - тобто не цивільну адміністрацію і не ФСБ, а саме суспільство. І тоді ми будемо реальною силою.

У суспільстві зараз з кожним днем зростають протестні настрої. Не дуже швидко, але вони, безумовно, зростають", - говорить Зубов.

Детальніше читайте в інтерв'ю на "Апострофі": Донбас і Крим знову будуть українськими, а Путін боїться - російський історик Андрій Зубов.