RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Бояться Третьої світової: в Росії повідомили тривожну для Путіна новину

Президент Росії Володимир Путін повинен враховувати, що більшість росіян бояться початку Третьої світової війни через активність РФ в Сирії.

Про це російський політолог Дмитро Орєшкін розповів в колонці на "Апострофі".

Згідно зі статистичними даними, 57% громадян Росії серйозно стурбовані можливістю початку Третьої світової війни між РФ і США через Сирію.

"Це цілком міфологічний погляд, але він побічно показує, що сирійська епопея непопулярна в очах путінського виборця. Люди не розуміють, що там робить Росія, які переслідує інтереси. Ось конфлікт навколо Криму росіянам ближчий. Вони вважають, що треба було відібрати Крим в України, оскільки він "російський" і так далі. Тобто кримська міфологія глибоко вкорінена", - зазначив політолог.

"Тому Путіну ні з якої точки зору не цікаво вплутуватися в близькосхідний конфлікт. Підігрівати інтерес - так, але самому воювати - по мінімуму. Він в Сирії вже досить багато втратив, а якщо й надалі кудись зникатимуть літаки, вертольоти і люди, то буде накопичуватися роздратування, зокрема й серед патріотичного путінського електорату. Тому він дистанційно підтримуватиме напругу, підкидаючи туди дров", - додав Орєшкін.

Більше про відсутність у Росії перемог на Донбасі читайте в матеріалі "Апострофа" - Починає дратувати: Путін буде "забувати" про Донбас.