RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

На виборах Путіна реальна явка була завищена в декілька разів: опубліковано відео розслідування

Російські активісти і журналісти провели підрахунок тих, хто голосував на виборах президента РФ в березні 2018 року по відеозаписах з ряду виборчих дільниць, і виявили що в офіційних даних явка була завищена в два, три, а місцями і в п'ять разів.

Про це повідомляє "Нова газета".

Відзначається, що спостерігачі отримали записи з відеокамер, встановлених на восьми тисячах виборчих дільниць. Вони відібрали 50 записів - по десять з випадкових ділянок в п'яти регіонах Росії з найбільш високими показниками явки: Чечні, Дагестані, Татарстані, Карачаєво-Черкесії, Кабардино-Балкарії.

Волонтери порахували кількість людей, що опустили бюлетені в урни, а потім порівняли ці результати з даними Центральної виборчої комісії Росії. З'ясувалося, що на більшості ділянок реальна явка була в два, три і навіть в п'ять разів нижче офіційної.

Так, в Карачаєво-Черкесії на 10 ділянках розбіжність щодо явки склала 3154 голоси, в Дагестані - 10935 голосів, Кабардино-Балкарії - 9848 голосів, Татарстані - 2074 голоси, це найменший результат серед п'яти досліджених регіонів, Чечні - 5331 голос.

"Жодної чистої ділянки з 50 перевірених ДВК ми не знайшли", - пишуть автори матеріалу.

В цілому розбіжність результатів візуального підрахунку явки з офіційними даними на 50 виборчих дільницях склала понад 30 тисяч голосів.

Нагадаємо, згідно з офіційними підсумками російського ЦВК, на виборах президента РФ 18 марта Владимир Путін отримав майже 77 відсотків голосів. Явка виборців склала 67 з половиною відсотків.

Детальніше про вибори президента Росії 18 березня читайте в матеріалі "Апострофа": Вже зрозуміло, з чого почнеться крах Путіна: що потрібно робити Україні.