RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

The Guardian дізналася про модернізацію бункера ядерної зброї в Росії

РФ займається модернізацією бункера-складу ядерної зброї в Калінінградській області, російському анклаві, розташованому між країнами Європейського Союзу.

Про це повідомляє The Guardian.

Видання посилається на фото Федерації американських вчених, на якому видно, що на об'єкті, який має всі ознаки типового російського сховища ядерної зброї, відбуваються роботи з модернізації.

"Він має всі ознаки типових ядерних сховищ Росії. Там є великий зовнішній периметр багатошарового огородження. Навколо самих бункерів стоїть тришаровий паркан. Це типові риси з усіх інших об'єктів зберігання ядерної зброї, про які ми знаємо в Росії", - говорить керівник ядерних інформаційних проектів Ганс Крістенсен.

Відзначається, що роботи на об'єкті почалися в 2016 році, а влітку було встановлено новий дах. Незважаючи на те, що фотографії не підтверджують наявність ядерної зброї в Калінінграді, вони доводять, що там відбувається активне будівництво.

За словами Крістенсена, поки невідомо, чи є ядерна зброя на об'єкті в Калінінграді, або ж бункер готується до його можливої доставки.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", на сьогоднішній день загальна кількість одиниць ядерної зброї в світі скорочується, але всі без винятку ядерні держави займаються його модернізацією.