RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Тому потрібен Томос: скандальний священик РПЦ закликав наступати на Київ

Високопоставлений священик Російської православної церкви Всеволод Чаплін на мітингу проти повернення Курильських островів заявив, що Київ це "руська земля", і що він "захоплений ворожими західними силами".

Відповідне відео опубліковано на Twitter сторінці журналіста Дениса Казанського.

"Росія занадто довго відступала... Крим - гарний контрнаступ, але його мало. Втрачена наша давня столиця, центр Русі - Київ. Втрачена в результаті наступу ворожих західних сил. Ми повинні ставитися до захоплення стародавнього Києва та інших навколишніх його російських земель так само, як ставилися наші предки в сорокові роки. Ми можемо змінити цю ситуацію", - сказав Чаплін.

"Ось тому і потрібний був томос. Немає і не може бути місця в Україні брудній секті, в якій служать такі священнослужителі. Що спільного у цього фашистського мурла з християнством? Нічого", - прокоментував виступ священика Казанський.

У мережі з обуренням поставилися до слів Чапліна.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", Всеволод Чаплін заявляв, що в переговорах з США Росія повинна погодитися на повалення президента Сирії Башара Асада, але при цьому окупувати лівобережну Україну.