RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Топ-пропагандист Путіна прийшов на інтерв'ю до Дудя: головні цитати і реакція мережі

Відомий російський пропагандист Дмитро Кисельов в інтерв'ю Юрію Дудю висловився про Венесуелу, Путіна, власну пенсію та підвищення цін в РФ.

Головні цитати з інтерв'ю наводить видання "Tjournal.ru".

Зокрема пропагандист спробував виправдатися за замовчування фактів в своїх сюжетах, спотворення інформації і "вибірковий підхід" до тем передач.

Про замовчування фактів на прикладі сюжету про Венесуелу

У Венесуелі є проблеми, але вони не лікуються державним переворотом. Тому говорити про те, як погано живе Венесуела, в даному випадку було недоречно.

Так, це не найбагатша країна. Україна теж погано жила при Януковичі, зараз, після держперевороту, стала жити ще гірше. Це такі популістські речі, які країну втягують в ще більш важку, навіть безнадійну ситуацію. Я не підтримую держпереворот. [...]

Не можна привести всі факти. Інформація - це завжди її відбір.

Про відсутність сюжетів про підвищення цін в Росії в перших трьох програмах року

Це [підвищення цін] не є новиною в даному випадку. І ми розповідаємо про економіку Росії досить прямо, і я сам говорю в ефірі, що основна проблема - це нездатність знайти ключі до нашого економічного зростання. [...]

Щось подорожчало, щось подешевшало. Я не економіст, у мене це роблять економічні оглядачі. Це не драматична проблема, зростання цін не є драматичним для більшості населення Росії.

Про розмір своєї пенсії

Можете зараз спустити штани і показати свій маленький член, про який ви якось раз розповідали в передачі? [Дудь каже, що не бачить приводу це робити - прим. TJ]

Ну, тобто у вас є свої обмеження. Моя мама мене вчила, що говорити про гроші не надто пристойно. Навіть про розмір пенсії. Просто джентельмени про гроші не говорять.

Про віллу в Криму, яка, згідно зі скаргою, може впасти. Тираж газети зі статтею про це вилучили, головного редактора нібито звільнили

До сих пір я вважав, що ви готуєтеся до інтерв'ю. Насправді ви виглядаєте абсолютно непідготовленими. [...]

Я не просив нікого і не дзвонив в цю газету. З [головним редактором "Города24"] Оленою Войтовою я не був знайомий. Після цієї фейкової новини я подзвонив засновнику видання, місцевому депутату, і попросив не звільняти редактора. З'ясувалося, що він її і не звільняв.

У неї є родичі в Україні, вона повинна туди їздити і зберегти український паспорт. Вона з міркувань безпеки не хоче світити, що працює в російському виданні. І там була якась перезмінка між договорами, вона працює до цих пір.

[Про названу ціну вілли в 200 мільйонів рублів] Це брехня, це не так. Це в 10 разів [вище, ніж справжня ціна]. Скандинавський стиль - це мінімалізм.

Про Путіна

Я поважаю його. По-християнськи, я люблю його. Я вважаю, що він зберіг нашу державу, навіть створив модель держави, яка буде існувати, слава богу, і після нього.

І він вселив у людей надію, його рішення поліпшили якість життя в Росії і зробили життя в Росії безпечніше - як всередині, що стосується злочинності, так і по зовнішньому периметру.

Він тут - я розумію, що ви зараз вчепитися за це слово - справжній батько.

Про помилки Путіна

Це можна назвати помилками, а можна назвати [довге мовчання] невиконаними завданнями. Скажімо, постановка задачі "досягти економічного зростання" темпами вище середньосвітових. Ніяк не росте кокос, розумієте, яка штука.

Я розумію, що це пов'язано з санкціями і чимось ще. [...] Я не можу назвати це помилкою, тому що не знаю, у кого б вийшло вирішити цю задачу.

Путін, напевно, допускає [помилки]. Іноді він занадто довірливо ставиться до людей. Я думаю, він шкодує, що свого часу дуже довірливо поставився до Заходу, і так далі. Були людські, кадрові помилки, про які він шкодує.

Про причини, за якими зарплата в Росії менше, ніж в ряді країн Європи

У нас було дуже багато революцій і соціальних експериментів. Ми самі себе цим руйнуємо. Що стосується Радянського Союзу, це була тупикова гілка розвитку людської еволюції.

Ми вийшли з СРСР з великими технічними досягненнями і негативним соціальним досвідом - утриманством і невмінням жити в ринковій економіці. Ми до сих пір освоюємо ринок і демократію з деякою часткою романтизму, набиваємо собі гулі.

Також цікаву непряму мову Кисельова наводить видання "Медуза": "У нас не багато говорять про патріотизм". Мій старший брат - громадянин США, який багато зробив в Червоному хресті, але ми не спілкуємося. "Налаштований він проти Росії, на жаль". Його син, громадянин Німеччини, сидить у німецькій в'язниці за те, що воював в ДНР. Якщо мій син захоче воювати в Донбасі, я підтримаю ".

У мережі негативно поставилися до інтерв'ю з головним пропагандистом Кремля.

Повне відео інтерв'ю:

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", кремлівський пропагандист Дмитро Кисельов обрушився з погрозами на адресу Білорусі в прямому ефірі.