RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Поблизу кордону Росії помітили відразу три американських бомбардувальника: карта

Поруч з межами Росії в районі Прибалтики за 25 березня пролетіли три американських літаки, стратегічних бомбардувальників B-52H Stratofortress.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зокрема пара бомбардувальників здійснила прольоти в 140-144 км від морського кордону Калінінградської області. Один з них потім продовжив політ в небі над південним заходом Литви в районі полігону Казлу-Руде, який розташований в 60 км від російсько-литовського кордону. При цьому в ході тригодинного польоту Stratofortress кілька разів наближався на відстань 11-18 км до сухопутного кордону Калінінградської області. Тим часом другий американський бомбардувальник також протягом близько трьох годин курсував в повітряному просторі Латвії в районі полігону Адажі, розташованого на північний схід від Риги.

Третій бомбардувальник з позивним AERO61, здатний нести ядерні крилаті ракети великої дальності і авіабомби, після вильоту з авіабази Ферфорд в Великобританії виконував завдання на північному сході Естонії, в тому числі в районі Центрального полігону збройних сил країни. За наявними даними, бомбардувальник здійснив там навчальне бомбометання. Під час бомбометання B-52H Stratofortress знижувався до висоти шість тисяч метрів. Перед входженням в естонський повітряний простір він зробив проліт в 158 км від морських кордонів Калінінградської області.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в грудні 2018 року поблизу берегів окупованого Криму були помічені літаки американських ВМС.