RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Росії величезне місто стало сміттєзвалищем: фоторепортаж з душком

Місто Чита в Російській Федерації (Забайкальський край) зіткнулось зі справжньою екологічною катастрофою і надзвичайною ситуацією через наводнення вулиць сміттям і нечистотами.

Про це розповів російський блогер Ілля Варламов у своєму репортажі.

Він зазначив, що ситуація в Читі є найсерйознішою серед всіх міст, де йому довелося побувати. Варламов порівняв побачене з Махачкалою, де також, за його твердженнями, дуже брудно, однак там при цьому є багато тварин, які хоча б можуть знищувати харчові відходи.

"У Махачкалі люди не виливають нечистоти собі під вікна, також їх рятує велика кількість худоби, яка ходить по вулицях і пожирає харчові відходи. У Читі корів немає, тому звалища під вікнами починають гнити, заволікаючи житлові будинки солодкувато-кислим важким запахом розкладання відходів" , - повідомив блогер.

На його думку, читинці в певний момент, психологічно змирилися з брудом і сміттям на вулицях, тому для них є образливим не стан міста, а його обговорення.

"Коли я виразив подив, чому в Читі все зас*ано, аборигени в коментарях почали змагатися, хто більше образився", - зазначив він.

Він уточнив, що за підсумками 2018 року Забайкальський край став третім з кінця за якістю життя в Росії, після Тиви і Карачаєво-Черкесії. Також тут найбільше безробітних на сході РФ - близько 10% від загальної кількості населення, і в той же час найрізкіше зростання смертності в країні - в 4,7% за рік.

Як повідомляв "Апостроф", 3 квітня в мережі піднялася хвиля обговорення "туалетної проблеми" в Росії. Так, з'явилися дані, що більше 22 відсотків росіян не мають доступу до централізованої каналізації.