RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Загнали в цифровий концтабір: росіяни гнівно відреагували на прийнятий в РФ закон

У вівторок, 16 квітня, в Росії затвердили в третьому, остаточному читанні так званий закон про "надійну роботу Рунета".

Про це повідомляється на сайті Держдуми.

Для виконання закону в Росії створять дублюючу інфраструктуру, "стійку до зовнішніх загроз". Інформацію, передану в Рунеті, стануть шифрувати за допомогою місцевих засобів криптографії. На реалізацію закону з бюджету виділять 30 мільярдів рублів.

Закон вступить в силу з 1 листопада 2019 року. За координацію інфраструктури буде відповідати Роскомнадзор. Автори ініціативи - сенатори Андрій Клішас і Людмила Бокова, а також депутат Андрій Луговий.

Рядові користувачі російського інтернету поставилися до закону з гнівом. Вони вважають, що заплановані дії спрямовані не на захист, а на ізоляцію Рунета.

"Закон про надійний Інтернет", треба ж. Закон про ізоляцію російського сегмента Інтернету, ось що це таке. Закон про заснування інформаційного концтабору, в який заганяють дорогих росіян при повному схваленні з їх боку", - пишуть в коментарях до новини.

"Росія семимильними кроками йде по шляху совка", "Одне радує, що кінець нам вже відомий. Повний розпад країни і зубожіння населення", "Коли приймалася законодавча база про блокування сайтів в рунеті, влада наголошувала на тому, що це засіб боротьби з терористами і екстремістами. По факту, це стало і засобом політичної цензури в інтересах правлячого клану. Ось аналогічним чином все буде і з законом про суверенний, типу, інтернет", "Зрозуміло, все, що робить путінський режим, підпорядковане одній головній меті - збереження незмінної і монопольної влади путінського клану в Росії", "Дуче думає, що це врятує його шкуру, народ ніколи йому не простить підвищення пенсійного віку до смерті. Їм треба жерти в три горла і хезати на золотих унітазах, а народ повинен працювати до виздихання", "Дуче то в Італії був. У нас Пуче ", "Взагалі вирубувати все нахрін пора, який інтернет? Тільки путінська пропаганда повинна бути в телевізорі. Запуски ракет і інші перемоги!", - пишуть також користувачі.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", президент Росії Володимир Путін підписав викликали широкий громадський резонанс закони про блокування фейковий новин і покарання за образу влади в інтернеті.