RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Відомий росіянин назвав головні відмінності протестів в Україні та РФ

У Росії громадянське суспільство досі не є достатньо активним, щоб забезпечити протестний рух зі зміною влади.

Про це "Апострофу" розповів колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов.

Він вказав на низьку явку на виборах в Москві, перед якими стався ряд протестів за допуск незалежних кандидатів. За словами Пономарьова, в РФ в даний момент просто немає сформованої опозиції, яка була б альтернативою режиму Володимира Путіна.

"На виборах у Мосміськдуму явка була всього 20%. Це означає, що люди в зміни не вірили і здебільшого залишилися вдома. На Майдан люди виходили, коли був явний вибір - в 2004 році між персоналіями, між командою Януковича і "помаранчевою", а в 2014 - коли був вибір між європейською орієнтацією і євразійською, проросійською орієнтацією. Був ясний, зрозумілий вибір, і люди вийшли, щоб сказати своє слово. У Росії на даний момент такого просто немає", - зазначив він.

На думку російського політика, реальної альтернативи Путіну у питанні керівництва Росією поки немає, оскільки будь-які спроби реформ можуть обернутися стагнацією і концентрацією влади в олігархів.

"Єдиний явний вибір - між путінізмом і єльцинізмом (помірна ринкова економіка, заснована на домовленостях держави і олігархів, характерне слабке зростання економіки і пасивність громадянського суспільства - "Апостроф"). Серед цих варіантів більшість вибирає путінізм. Якби було щось інше, нормальне - свобода, демократія, процвітання, - вони б вибрали це", - зауважив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше звільнений з полону в РФ режисер Олег Сенцов заявив, що росіяни в основному проявляють байдужість до політичних подій і змирилися з правлінням Путіна. "Більшості в Росії все одно - це болото", - зауважив він.