RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Росія будує мости не для людей, а для танків: юрист жорстко відповів на заклик окупантів по Криму

Російські окупанти в Криму вимагають від України відновити поставки прісної води на півострів, що озвучили в заяві до Ради з прав людини ООН. Як заявив юрист Борис Бабин, при цьому окупанти звинувачують Київ у диверсіях.

У Facebook він написав, що заява "постпреда Республіки Крим" при російському президенті Георгія Мурадова в ООН не має ніяких підстав.

Юрист нагадав, що там вказана скарга на "нелюдське позбавлення прісної води 2,5 мільйона жителів Криму".

"Далі пан Мурадов бреше про перекриття України "сухопутних транспортних артерій", після чого Росія побудувала мости", - написав Бабин.

Також він підкреслив, що РФ ніколи в своїй історії не будувала мости для людей, тільки для танків.

Але Росія продовжує звинувачувати Україну в диверсіях і утисненнях кримського народу. До слова, Україна робила такі ж кроки як і Росія з контролем на кордоні. Однак РФ першої стала вимагати візи в країну у громадян третіх країн. Тому дії України були вимушеними і зворотними.

"Отже, представники агресора вимагають воду і одночасно звинувачують в диверсії. Хто б міг подумати. ... Ну що ж. Слід подякувати ворога про цинічне попередженні про свої злочинні наміри. І готувати протидію", - написав Бабин.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія не відмовиться від планів пробити собі коридор до Криму - заступник міністра закордонних справ.