RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Вели себе як терористи: білоруска розповіла, як силовики штурмували супермаркет

Мешканка Мінська, яка під час протестів поверталася додому на Кам'яну гору, стала свідком жорстоких дій ОМОНу в центрі білоруської столиці.

Відео з розповіддю молодої жінки опубліковано в Telegram-каналі "Наша Ніва".

За словами мінчанки, разом з 9-річною дитиною вона дорогою додому зайшла в супермаркет "Алмі" за продуктами після 22 години вечора. Відпустила дитину в туалет і в цей час почула вибухи і стрілянину. Люди почали виходити з магазину, але на вулиці усіх їх затримували - з пакетами і сумками.

"Нас оточили співробітники в чорному одязі зі зброєю і фактично взяли в заручники", - розповідала вона.

За її словами, омонівці фактично взяли штурмом супермаркет, не дивлячись на запевнення охорони, що всередині магазину все спокійно і не відбувається ніяких мітингів. Усередині силовики вели себе дуже грубо, ображали і вимагали лягати "мордою в підлогу".

"Було враження, що нас захопили терористи, було дуже страшно", - розповідала вона.

Жінка кинулася шукати дитину і побачила, що син лежить на підлозі. Потім хлопчик розповів, що спецназівець ударив його, щоб він ліг.

Коли жінка виходила з магазину, то бачила багато крові на підлозі, на вулиці були чутні вибухи і постріли. Дорогою вона зустріла співробітників міліції у формі, один з них провів їх додому, зауваживши, що не розуміє того, що відбувається.


Як повідомляв "Апостроф", глави МЗС країн Євросоюзу згодні з планом ввести санкції проти президента Білорусі Олександра Лукашенка і його оточення